2. Zen Bu Kan Kempo Hungarian Open

2016-03-13

2016.03.12.-én, szombaton került megrendezésre a 2. ZBK Kempo Hungarian Open.
Az idei Open-en a nevezések száma a duplája lett, a tavalyihoz képest. Ez remek irányt mutat mind a Szövetség, mind a nemzetközi versenyzés lehetőségeinek.
A versenyt a Kismészáros Kempo, Kárászi Balázs (4.Dan) vezetésével szervezte, a Törökbálinti Sportközpontban. (az idei évben a Hanshi Kupa is itt rendezi az A KLUB SE)
A versenyzőinknek a mérlegelés jól ment, mindenki tudta hozni a súlyt. Ezután, kezdődött a nyitó ünnepség, amin elhangzott, hogy a következő években a versenyt még nagyobb, Európai szintre akarják emelni, hogy a nemzetközi amatőr versenyzőknek, kiváló lehetőséget nyújtsanak.

A versenyt a földharc, gí és no gí kategóriákkal kezdték. Lévai László (2.Dan vezetőedző) és Gáncs Zoltán (8.kyu) képviseltek bennünket, mind a ketten egy súlycsoportban, no gí -100 kg-os kategóriában, egy elég erős, nyolc fős mezőnyben versenyeztek.
Zoli első meccsét dominálta, sajnos küzdelem közben, a vállsérülése miatt nem tudta folytatni a versenyt.
Laci első meccsét könnyedén hozta, bokafeszítéses kopogtatásra bírta ellenfelét, a következő mérkőzését egy nívós ellenfél ellen öt perces menet után, a hosszabbításban elvesztette. Így a harmadik helyért küzdhetett, amit végül sikerült hoznia egy hátsó fojtással.

A földharc küzdelmek elnyúltak egészen a délutáni órákig, míg következtek a B-Viadalok (full contact, testre teljes erejű ütés-rúgás, fejre fél erővel, földharc tíz másodpercig lehetséges), amiben valamennyi A klub tag szintén képviseltette magát.
Barta Balázs (8.kyu) mérkőzése egy rutinosabb ellenféllel indult. Néhány ponttal nyert csupán a másik versenyző, Balázs egyébként egy nagyon szép bunyót hozott össze.
Tolcsvai Péter (7.kyu) mérkőzött, első ellenfelére kemény test ütéseket, rúgásokat mért, egyértelmű lett az eredmény. Második mérkőzésén szintén egy jóval rutinosabb ellenfelet kapott, helyt állásban nem volt hiány, így Peti a második helyezést érte el.
Végül Kérdő Ádám (9.kyu) küzdött, szintén egy erős, hat fős mezőnyben. Ádám, mind a három mérkőzését magas techinkai fölénnyel, magabiztos teljesítménnyel nyerte el az első helyezést.
Ezenkívül a versenyen Lassányi Gábor (1.Dan) tagunk segédkezett a bíráskodásban és Pálfalvi József (2.kyu) a szervezésben.

Összesítés: Három arany, három ezüst, egy bronz.

Gratulálunk mindenkinek!
Hajrá A KLUB SE.

1395994_1183586438348420_4059221094893834770_n


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Legutóbbi hozzászólások