Egészség-Masszázs

Egyesületünk tagjai figyelnek a teljes körű sporttudomány minden szegmensére, ezért elengedhetetlennek gondoljuk a masszázs fajtáinak elsajátítását.
2016-ban Lévai László és Kérdő Ádám sikeres tanusítványt szereztek a Horusz-Masszázs tanfolyamon.

13325635_1353626461333675_876327267475899032_n

Kérdő Ádám tovább fejlesztette tudását és jelenleg  egy komoly, nemzetközi masszázs iskola elvégzése után sport és gyógy-masszőrként tevékenykedik.
A verseny felkészülési időszakban fontos szerepet játszik a test helyre tétele, regenerációja, gyúrása, hiszen ezzel tudjuk az esetleges sérüléseket megelőzni, a beállt izmokat a normális állapotukba hozni.

Kezelési módszerünk, egy olyan komplex, izületkimozgató és energetikai elemeket egyaránt tartalmazó egésztest gyúrás, melynek célja a test harmónikus működésének megőrzése, ill. helyreállítása.

Célja a test statikai, energetikai, izomzati egyensúlyának elváltozásainak kezelése, a kezelő gyakorlati és empatikus lehetőségei szerint az elváltozások okainak feltárása, a test öngyógyító erőinek aktivizálása.

A kezelések ázsiai masszázstechnikák és energetikai gyógyító módszerek ötvözésével alkotnak egységet. Fő alkotó elemei a Saionji Masayuki prof. által megalkotott Yumeiho masszázs, a tibeti Satva Marga masszázs, a Pránanadi energetikai gyógymód, thai masszázselemek és 22 év kezelési tapasztalatai.

Alkalmazási területe igen széleskörű, tekintve hogy ezeket a technikákat eredetileg a szerzetesek, harcművészek, (a kettő gyakran egy) testi-lelki teljesítőképességének fokozására  használták. Ma már az eredeti funkció mellett, mozgásszervi és nem ritkán belszervi problémák kezelésében és gyógyításában segít. Bár a keleti gyógymódok a harcművészetekhez hasonlóan hagyományőrzőek és kötöttek a technikák, a gyakorlat azt mutatja hogy a közös tőről eredeztethető módszerek ötvözése nem hiba; és hasonlóan egy sokoldalúan képzett harcművészhez, aki több stílusban is jártas, egy terapeuta is sikeresebben kezel,  “harcol “ha szélesebb az eszköztára, látásmódja, tudása.