Magyarok a Prágai MMA Európa Bajnokságon

2016-11-27

A csapat november 21.-én reggel kelt útra Budapestről egyenesen Prágába, az IMMAF (International Mixed Martial Arts Federation) Európa Bajnokságára.  Lévai László versenyzőként indult neki az útnak, edzőjével és támogatójával, Barabás Bélával és Horváth Krisztiánnal.
A magyar válogatottat a HMMAF és a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség tagjai képviselték.
Helyszínre érkezéskor a Hotel Duóban foglalták el szállásaikat a versenyzők és edzők. Komfortos, minőségi elhelyezést kaptak, a város központjától nem messze.
Megérkezés után egyből regisztrációhoz kellett sietni, ahol sok papírt kellett kitölteni, aláírni, ami leginkább a súly fogyasztással kapcsolatos mellékhatásokról szólt, sérülésekről, táplálékkiegészítők használatáról stb… Érzékelhető volt már ezen a ponton, hogy a szervezés nagyon alapos és részletes.

Az első estén sorsolták az ellenfeleket. A félnehézsúlyú mezőnyben(-93 kg) tizenhat induló vett részt, Laci ellenében pedig az azerbajdzsáni Turul Azeyevet dobta ki a rendszer, melynek küzdelmére szerdán került sor.
Kedden csak egy magyar lépett oktagonba, Ciffra Attila, aki TKO-val győzedelmeskedett.
Szerdai nap sajnos nem sikerült, ugyanis a négy férfi indulóink mind kiestek.

A meccsről:
Laci túlságosan is az álló küzdelemhez ragaszkodott, így az azeri ezt hamar kifigyelte, mint ahogy a ketrecben ez kiderült, szabadfogású birkózóként egyet sem ütött, viszont villám gyorsan betudott rugaszkodni Laci csípőjéhez, majd a ketrechez tolta őt. Itt működött minden, ami a felkészülés során be volt gyakorolva. Először egy nyaklezárást próbált a magyar eladni, majd miután földre kerültek, fel is tudott állni a rajta nehezedő ellenféllel. Továbbra is a földön folytatódott a harc, majd Laci egy lábfeszítésre is rá tudott forogni. Az ellenfél túl erős volt, szépen tartotta magát, így ezzel el is ment az első menet.
A második menet elején szintén ütés nélkül, gyorsan ugrott be az azeri, ezt Laci egy hátra lépéses jobb felütéssel fogadta meg, ami tisztán találta el Turul fejét amitől kissé megrogyott, de a lendületét már nem tudta megállítani. Az ellenfélnek így sikerült újra földre vinnie Lacit, ahol egy lovagló leszorításból ütött párat, a kiforgás miatt pedig meg tudta csinálni a hátsó fojtást.

A tapasztalat:
Laci felkészülése elején 93-94 kg-val mérlegelt. A verseny hétfői napján 90 kg volt a súlya. Ez talán egy mindent eldöntő tényező volt, az ellenfél bőven 100 kg-ról fogyott be. A felkészülést a leszűrt tapasztalatokból egészítik ki a jövőben, és a középsúlyt célozzák meg. (84 kg)

A hét többi napján a csapat fontos nemzetközi kapcsolatok építésére helyezte a hangsúlyt. Megismerték az IMMAF szoftver rendszerét, sokat beszélgettek a bírókkal, más országok sportvezetőivel.

Kempos körben Kovács Szandra jutott tovább, végigverve a mezőnyt, bejutott a szombat esti döntőbe, ahol szintén fölényeskedett az ellenfelén, a harmadik menetben TKO-val, ezenkívül Nánási Fatime szerzett 3. helyezést.

Nagy köszönet illeti a HMMAF szervezetet, mely nélkül nem lehettek volna sportolóink ezen az eseményen!

A következő IMMAF esemény, 2017 márciusában lesz Bulgáriában, szintén Európa Bajnokság a cél, melyen a fent említett versenyzők újra ketrecbe lépnek.


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Legutóbbi hozzászólások