Mindenki dobogós helyezést ért el!

2016-05-09

Május 8.-án került megrendezésre az idei Zen Bu Kan Kempo Magyar Bajnokság. A helyszínt a Fehérvári Videoton Oktatási Központ biztosította.
Korábban írtunk a gyerekek országos bajnokságáról, ezen a rendezvényen szintén technikai, és küzdelmi számokban indulhattak a versenyzők. Fontos hozzá tenni, hogy a gyerek, ifi-junior, és felnőtt magyar bajnokságokon kizárólag ZBK szövetségi tagsággal rendelkezők indulhatnak, tehát ezek a versenyek nem nyílt rendezvények.
A KLUB Kempo SE-t öt fő képviselte, az eredmények pedig a sok gyakorlást mutatják.
A technikai versenyszámokban a legkiemelkedőbb, Barta Balázs (8.kyu) és Kérdő Ádám (9.kyu) szinkron formagyakorlata volt. Precíz pontossággal követve egymás mozdulatait nyerték meg az aranyérmet. Azért is fontos ez, hiszen az egyesület eddig nem igazán erőltette ezt versenyszámot, így ez a jövőben máshogy lesz és mindenképp várható több versenyzőnk részvétele.
Barta Balázs bemutatva botos formagyakorlatát, szintén az első helyezést érte el, egy erős mezőnyben. Ezt elmondhatja Pálfalvi József (2.kyu) is, aki mesterjelölt kategóriában a második helyezést érte el formagyakorlatával.
Csorba Dániel (1.dan) szintén egy elég erős mezőnyben, a mester kategóriában második helyezést érte el, a Kappo, fekete öves formagyakorlatával.

A délután folyamán következtek a küzdelmek, először a földharc gí-no gí, majd a kesztyűs, végül a pusztakezes viadal versenyszámok. Csorba Dániel, már a szokásos, jól ismert ellenféllel, Denczinger Dáviddal küzdött. A meccs végig ment, bár utólag észrevettek egy pontot (belső combdobás kísérlet után egy bokasöprés) Dávid javára jogosan, így Dani a második helyezést érte el.
B-Viadal következett, a szabályrendszer Full Contact, fejre fél erővel lehet támadni. Kérdő Ádám sokadszorra védte meg első helyezését ebben a versenyszámban, végig uralva a mérkőzést nyerte el az első helyezést.
Barta Balázs két komoly mérkőzés után, egyet nyert, a másodikat veszítette pontozással, így a második helyezést sikerült bezsebelnie.
Majd Csorba Dani mérkőzött pusztakezes viadalban, első mérkőzését pontozással, fölényesen hozta. Második mérkőzése Dáviddal történt, pár ponttal az ellenfelet hozták ki győztesként, így Dani megint a dobogó második fokára állhatott fel.
Végül Lévai László küzdött A-Viadalban, mind a két mérkőzését kopogtatással fejezte be, pusztakezes viadalban pedig a jóval nehezebb ellenfelét sikerült pontozással legyőznie.
A csapattal részt vett és bíráskodott Szalay Tamás(3.kyu) is.
Az eredmények tehát:
Lévai László 3 arany
Csorba Dániel 3 ezüst
Pálfalvi József 1 ezüst
Barta Balázs 2 arany, 1 ezüst
Kérdő Ádám 2 arany
Gratulálunk versenyzőinknek!


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Legutóbbi hozzászólások