Soke Dr.Harnos Imre Hanshi, 10. Dan.

2016-06-17

Dr.Harnos Imre, a Zen Bu Kan Kempo harcművészeti stílus megalkotója, ismét haza látogatott, egészen Ausztráliából. Utazásának oka nem más, minthogy részt vegyen, az idei év ZBK Kempo nyári központi edzőtáborában, ahol egy teljes hétig élvezheti hatalmas családjának szeretetét, hiszen a résztvevők száma előreláthatólag több mint ötszáz fő lesz. Köztük természetesen Egyesületünk tagjai is jelen lesznek, majdnem harminc résztvevővel.
E célból, hogy kicsit közelebb kerülhessünk, és többet megtudhassunk a Nagymesterünkről, meghívtam jelenlegi edzőtermünkbe, a Budafoki Küzdősport Centrumba, egy hosszas beszélgetésre, melyen felnőttek, gyerekek és szüleik is egyaránt részt vettek, és nagy érdeklődéssel fogadták az eseményt.
Szerencsénk volt még, hogy Székely Sándor, a hazai Székely Budo Sport tulajdonosa is jelen volt, aki Imrével régi, baráti viszonyt ápol.

IMG_3998

IMG_4016

A megnyitót követték a kérdések, amire Imre készséggel, és egész történetekkel válaszolt. Történeteiben megismerhettük a harcművészetben eltöltött ideje alatt, a legjobb és legtanulságosabb emlékeit, a harcokat, amivel létre tudta hozni a stílusunkat, Magyarországról való menekülését, majd vissza térését, a hitébe vetett erejét, a gyerekek iránti szeretetét, a tenni akarását, ami még ma is nagyon erősen él benne. Ausztráliáról, a környezetéről, a kultúrájáról is teljesebb képet kaptunk.

IMG_4007
A történeteket mindenki szeppenés nélkül figyelte, oly annyira, hogy az idő elszállt, észre sem vettük.
Ezután gyors csoport kép, és a Nagymesterünket elvittük egy közeli étterembe, ahol egy szuper vacsorával vendégeltük meg.
Az este nagyon jól sikerült, biztos vagyok benne, hogy mindenki számára új dolgok is elhangoztak. Akarni és tenni kell a dolgokért, amit szeretnénk, le kell győznünk a legfőbb vissza tartó erőt, ami azt mondja, “úgy sem fog sikerülni”, néha átlépni a korlátainkat.
Köszönjük!

 

IMG_3993

Írta:
Lévai László 2.Dan


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Legutóbbi hozzászólások